neděle, února 22, 2015



První recept je tady! A není to nic jiného než miso polévka, součást tradiční japonské snídaně.  Chutná výborně a díky jejím účinkům na zdraví se o ní někdy mluví jako o „zázraku japonské dlouhověkosti“. Mimochodem, věděli jste, že dříve Japonci běžně žádali o ruku své milované se slovy:  Misoširu wo cukutte kudasai ” tedy  „Prosím, vař mi miso polévku“ ? Taková romantika...



úterý, února 10, 2015

Protože není neobvyklé, že studenti japonštiny dříve nebo později začnou laškovat s korejštinou, a já jsem nejen v tomhle ohledu naprostý stereotyp, přináším vám recenzi na okouzlující aplikaci k procvičování hangeulu a výslovnosti. Jedná se o PopPopping Korean Pronunciation od Hansol Education a ano, je to skoro stejně děsivé, jak to zní.


Na první pohled zaujme grafické zpracování aplikace. To je patrně zaměřené především na děti, ale nebojím se tvrdit, že jako (aspirující) studenti japonštiny a/nebo korejštiny máme velké předpoklady k tomu, aby nás to naprosto uchvátilo. Budou si z nás totiž utahovat žvýkačkově barevné příšerky.

neděle, února 01, 2015



Japonské kuchyni jsem propadla před několika lety. Fascinují mě na ní její pro nás neznámé chutě a vůně a to ani nemluvím o tom, jak je japonské jídlo zdravé.  No posuďte sami, nevypadá to lákavě? 

Zdroj: http://www.17life.com/


Možná studujete japonštinu delší dobu. Možná jste vyzkoušeli nesčetné množství programů, které vám mají studium usnadnit nebo nějakým způsobem doplnit. Možná jste narazili právě na zkanji, ale okamžitě jste tento program zavrhli, protože v porovnání s některými svými alternativami působí uživatelské rozhraní zkanji na první pohled poněkud děsivě. Přesto je zkanji jedna z nejmocnějších freewarových aplikací ke studiu japonštiny, na které můžete narazit.